Békéscsaba

2019.12.17. 10:13

Csodagombát talált az erdőben

Ahogy fogalmazott, csodagombát talált hétfőn egy Békéscsaba külterületén lévő erdőben Selmeczi László gombaszakellenőr, aki a kuriózumot kedden meg is mutatta a békéscsabai vásárcsarnokban az érdeklődőknek. Elmondta, hogy két, egyenként nagyjából 1 kilogrammos óriás tölcsérgombára bukkant több kisebb mellett, ekkorákat még egyszer sem fedezett fel a több évtizedes pályafutása során, de szerinte más sem.

L. B.

– Teljesen felborult a természet, ezeknek az óriás tölcsérgombáknak nem kellett volna ott lenniük, ahol voltak. Ezek a fajták általában szeptemberben, októberben kerülhetnek be a kirándulók kosarába, így hallatlan, hogy most december közepén, karácsony előtt történt meg mindez – ecsetelte.

Selmeczi László mutatta a két hatalmas óriás tölcsérgombát /A szerző felvétele/

Az óriás tölcsérgomba Selmeczi László véleménye szerint rendkívül finom, kellemes az illata – talán csak a bihari hegységben előforduló vargánya vetekszik vele –, főleg rántani érdemes, de akár levesként és pörköltként is el lehet készíteni.

A gombaszakellenőrnek nem ez volt az első nagy fogása. Legutóbb októberben talált gigagombát Pósteleken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában