tanácskozás

2019.11.12. 17:59

Szerethető-e a matematika?

Szerethető-e a matematika? Többek között erre keresték a választ kedd délután a helyi önkormányzat és a Békéscsabai Tankerületi Központ által szervezett szakmai találkozó előadói a Csabagyöngye Kulturális Központban.

V. N.

dr. Tuska Ágnes /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre György

A magyarországi matematikaoktatás korszerűsítésének egyik vezetője, Varga Tamás matematikatanár születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett programon a megye pedagógusai vettek részt. Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő a rendezvényen úgy fogalmazott, a matematika a legelutasítottabb a gyermekek körében. – Éppen ezért a pedagógusoknak arra kell törekedniük, hogy a gyerekekkel megszerettessék ezt a tárgyat – tette hozzá.

dr. Tuska Ágnes /Fotó: Imre György/

Többek között erről is szó esett dr. Tuska Ágnes, a California State University, Fresno Matematika Tanszék professzorának előadásán, aki a tengerentúli matematikaoktatásba is betekintést engedett. Míg a számolás elsajátításáról, a játékok fontosságáról dr. Klein Sándor matematikus, pszichológus, a Pécsi Tudományegyetem professzor emeritusa mesélt a megjelenteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában