Környezettudatosság

2019.11.20. 06:23

Nem dobják ki a textíliákat Nagyszénáson

Amikor elkezdődött a Start mintaprogram, akkor a varrodában öten dolgoztak.

Cs. I.

20190920:_Varroda, textilből táskák 2019 ősz_Nagyszénás_Fotó: Csete Ilona_BMH

Fotó: Csete Ilona

Három éve kiegészült a női munkaerő foglalkoztatása szövéssel is. A hagyományos szövőszékeken szőnyegeket készítenek a szénásiak. A csorvási szőttes kúriában tanulták a kézműves mesterséget, onnan is kaptak szövőszékeket és az önkormányzat is vásárolt – tudtuk meg Nyemcsok János polgármestertől. Az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos szemléletformálásra. Van igény olyan zacskókra, amelyekkel a nejlontáskák kiválthatók. A piacuk bővül. A helyszínen járva Gila Ágota varrodavezető mutatta meg a kész munkadarabjaikat, miközben lakossági megrendeléseknek (ruhajavítás, hímzés, cipzár­csere) is eleget tesznek.

Táskák, zacskók készülnek a varrodában /A szerző felvétele/

– Céges logókat, címeres ajándékokat, névre szóló textíliákat is készítünk, meg lakástextileket. Függönymaradékból, szabászati hulladékból pedig ezeket az újrahasznosított, több méretben készülő zsákokat kínáljuk a piacon a lányoknak, asszonyoknak – mutatta a késztermékeket a vezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában