Békéscsaba

2019.11.26. 17:29

Négy óvodában adtak át műfüves futballpályát

Műfüves futballpályával bővült az elmúlt időszakban négy békéscsabai óvoda, a beruházást kedden adták át a Napsugároviban ünnepélyes keretek között. A gyerekek örömmel vették birtokba a létesítményt, amit kis stadionnak neveztek el.

Licska Balázs

Fotó: LP6DMK2

Szarvas Péter polgármester elmondta, egy-egy műfüves futballpálya 20-20 millió forintba került. A szükséges forrás 70 százalékát a hazai labdarúgó-szövetség, 20 százalékát a kormány, 10 százalékát pedig az önkormányzat biztosította. Kettő került a Lencsési lakótelepre – egy a Zöldoviba és egy a Napsugároviba –, egy a Tábor utcai, egy pedig a gerlai, Jázmin utcai óvodába.

Fotók: Lehoczky Péter

Hangsúlyozta: fontos a város népességmegtartó erejének növelése, hogy a fiatalok Békéscsabát válasszák otthonuknak. A családok döntésében szerepe van annak is, milyenek az óvodák, ezért elengedhetetlen azok megújítása, hogy ne csak a kollektíva legyen jó egy-egy intézményben, hanem az infrastruktúra is.

A műfüves futballpályák bővítik a testedzési lehetőségeket, azok révén a rendszeres mozgásra szoktathatják a gyerekeket. Azt is szeretnék, hogy a kicsik megfelelő körülmények között sajátítsák el a labdarúgás alapjait, bízik benne, hogy ennek is köszönhetően a magyar futball egésze felfelé ívelő pályára áll.

Dankó Béla országgyűlési képviselő, a hazai labdarúgó-szövetség elnökségi tagja elmondta, a 2010-ben felállt elnökség a reformok mellett döntött, hogy növeljék a futball tömegbázisát, fejlesszék az infrastruktúrát. A sportágfejlesztési program részeként nemcsak stadionok, hanem pályák is épültek, épülnek, 2012 és 2018 között 650 darab, de idén is száz fölöttit adnak át. Az elmúlt években 28 ezerről 114 ezerre nőtt, tehát megtöbbszöröződött a rendszeresen sportoló gyerekek száma.

A Napsugároviban örömmel vették birtokba a műfüves futballpályát a gyerekek

A Lencsési lakótelepi Napsugároviban a gyerekek előbb műsort adtak, majd labdázva birtokba is vették a létesítményt, amit palánk és magas háló vesz körbe. A Lencsési Óvoda intézményvezetője, dr. Erdeiné Gergely Emőke elmondta, a kicsik kis stadionnak nevezték el a műfüves pályát, és jobban élvezik az ottani játékot, mintha füvön vagy térkövön szaladgálnának. Kiemelte, két óvodapedagógusuk egyben utánpótlásedző is – labdarúgásban és kosárlabdában –, így a szakmai irányítás megfelelő lesz a létesítmények használata során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában