2019.11.06. 19:50
Mézzel és céklával készültek a saláták a versenyre
Húsz csapat részvételével rendezték meg az immáron hagyományosnak számító salátakészítő versenyt szerdán délután a gyulai Magvető Református Általános Iskolában, az intézményi egészséghét keretében.
Fotó: Lehoczky Péter
Dávid Szilvia főszervező-testnevelő tanár elmondta, felső tagozatos diákjaik zöldség- és gyümölcssalátát készíthettek a megmérettetésen.
– Természetesen most is az egész hét az egészséges életmód népszerűsítését szolgálja – ecsetelte a pedagógus. – A reggeleket zenés tornával kezdtük, egész héten mindenki fokozottan figyelt a tanterme tisztaságára, voltak előadások a marcipán figurák készítéstől a kolbászkészítés témaköréig. Csütörtökön pedig a Békés Megyei Kormányhivatal tart Közös érték az egészség címmel interaktív játékokat és bemutatókat.
A salátakészítő verseny zsűrijét Ambrus György Krisztián ételszobrász, mesterszakács, Bondár László éttermi mester, a Békés Megyei Culinary Team tagjai és Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft. üzemvezetője alkotta.
Ambrus György Krisztián elmondta, idén kitétel volt, hogy a gyerekeknek a gyümölcssaláták esetében virágmézet, míg a zöldségsaláták esetében céklát kellett használniuk. Ezzel a szezonális alapanyagokra is felhívták a figyelmet. A gasztroszakember kiemelte: a diákok évről évre ügyesebbek, motiváltabbak.