Gyula

2019.11.06. 19:50

Mézzel és céklával készültek a saláták a versenyre

Húsz csapat részvételével rendezték meg az immáron hagyományosnak számító salátakészítő versenyt szerdán délután a gyulai Magvető Református Általános Iskolában, az intézményi egészséghét keretében.

Papp Gábor

Fotó: Lehoczky Péter

Dávid Szilvia főszervező-testnevelő tanár elmondta, felső tagozatos diákjaik zöldség- és gyümölcssalátát készíthettek a megmérettetésen.

– Természetesen most is az egész hét az egészséges életmód népszerűsítését szolgálja – ecsetelte a pedagógus. – A reggeleket zenés tornával kezdtük, egész héten mindenki fokozottan figyelt a tanterme tisztaságára, voltak előadások a marcipán figurák készítéstől a kolbászkészítés témaköréig. Csütörtökön pedig a Békés Megyei Kormányhivatal tart Közös érték az egészség címmel interaktív játékokat és bemutatókat.

A diákok alaposan kitettek magukért /Fotók: Lehoczky Péter/

A salátakészítő verseny zsűrijét Ambrus György Krisztián ételszobrász, mesterszakács, Bondár László éttermi mester, a Békés Megyei Culinary Team tagjai és Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft. üzemvezetője alkotta.

Ambrus György Krisztián elmondta, idén kitétel volt, hogy a gyerekeknek a gyümölcssaláták esetében virágmézet, míg a zöldségsaláták esetében céklát kellett használniuk. Ezzel a szezonális alapanyagokra is felhívták a figyelmet. A gasztroszakember kiemelte: a diákok évről évre ügyesebbek, motiváltabbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában