Békéscsaba

2019.11.26. 15:01

Még novemberben elhárítják a hibát a vasúti aluljárónál

Javítási munkálatok zajlanak a Szerdahelyi úti aluljárónál, ezért van érvényben némi forgalomkorlátozás, félpályás útlezárás.

L. B.

Fotó: Lehoczky Péter

Fotó: Lehoczky Péter

Csiaki Tamás, a városüzemeltetési osztály vezetője elmondta: a hivatalt azzal a problémával keresték meg, hogy az aluljáró város felőli oldalán az aszfaltburkolatban létesített rácsos folyóka felhajlott és egy gépjárműben kárt okozott, miközben a kocsi áthajtott rajta.

Fotó: Lehoczky Péter

A szakemberek a helyszínen megvizsgálták a problémát és megállapították: a burkolatban keresztben elhelyezkedő öntöttvas rácsos folyóka egy részén a rács kimozdult, a folyókaelem fém pereme meghajlott, eltört, illetve elvált a folyókatesttől.

Az üggyel a NIF Zrt. felé fordultak, mivel az aluljáró a vasútfejlesztés részeként épült meg, a beruházó NIF Zrt. garanciális javítással orvosolhatja a kialakult problémát. A kivitelező cég ígérete szerint az úthibát még ebben a hónapban elhárítják, a munkálatokat megkezdték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában