Békéscsaba

2019.11.07. 11:14

Háromszáz pár cipőt vittek Kárpátaljára

Gyűjtést szervezett kárpátaljai és a Békés megyei rászoruló gyermekeknek is Bonnyai Sándor és Bonnyai Anna. A mintegy 283 pár téli cipőt két nap alatt osztották ki.

L. B.

Közel háromszáz pár téli cipőt osztottak ki nemrég a kárpátaljai Bótrágy nehéz sorsú gyermekei, valamint a nagydobronyi gyermekotthonban nevelkedők között – számoltak be az akcióról a gyűjtést szervezők, a békéscsabai Bonnyai Sándor és Bonnyai Anna.

Elmondták: az elmúlt időszakban nagyon sokan nagyon sokféleképpen segítettek abban, hogy minél több játék, plüss, tartós élelmiszer, valamint téli cipő gyűljön össze a nehéz körülmények között élő gyermekeknek. Kiemelték: ezekkel nemcsak a háború sújtotta Ukrajnában élő kárpátaljai magyar gyermekeket támogatják, hanem a békéscsabai, Békés megyei rászorulókat is.

A békéscsabai gyűjtőponton havonta többször többen fordulnak meg. Bonnyai Sándor és Bonnyai Anna jelezték: jó látni, amikor a felnőttek egyik kezében a játékok, kiscipők, a másik kezükben pedig gyermekük keze simul. Hiszen ettől válik még teljesebbé, csodálatosabbá az a szolgálat, amit a szegény gyermekekért végeznek: a kislányok, a kisfiúk sorra ajánlják fel féltett babájukat, autóikat, plüsseiket olyan gyermekeknek, akiknek nincsenek játékaik.

– Ez erőt, reményt, hitet ad arra, hogy a szeretet útja járható út, és ezen az ember nem egyedül, magányosan ballag, hanem megannyi angyallal közösen, a legkisebbekért… – fogalmaztak.

Elmondták: nemrég diplomáciai úton keresztül juttattak át a magyar-ukrán határon az összegyűlt, összesen 283 pár téli lábbelit, a cipőket két napon át osztották ki Bótrágy putriaiban élő gyermekei, valamint a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonban nevelkedők között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában