Békéscsaba

2019.11.07. 15:39

Együtt igyekeznek segíteni a családokat

Szakmaközi megbeszélést szervezett csütörtökön a jelzőrendszeri tagok, a békéscsabai, a gyulai, valamint a békési járási települések Család- és Gyermekjóléti Szolgálatai részére a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ.

V. E.

Forrás: Vásári Erzsébet

A csabai eseményen Varga Éva intézményvezető elmondta, rendkívül fontos feladatuknak, egyben szívügyüknek tartják, hogy a jelzőrendszeri tagokkal minél több személyes találkozót, ezáltal minél szorosabb kapcsolatot tartsanak. Éppen ezért az évi egy, kötelezően lebonyolítandó rendezvényük helyett idén már a harmadik alkalommal gyűlnek össze. Ezen találkozók célja, hogy tagjaik minél több információt szerezzenek, hiszen a gyermek a jövőnk záloga, és minél több ismerettel rendelkeznek segítőik, annál hamarabb fel tudják ismerni egy kiskorú veszélyeztetettségét.

A szerző felvételei

Hozzátette, a civil szervezeteket azért hívták meg eseményükre, hogy bemutatkozhassanak, és a pedagógusok ezáltal hatékonyabban irányíthassák a szülőket vagy a gyermekeket a megfelelő segítséghez. Az összefogás ugyanis szakterületükön nagyon fontos, hiszen gyakran előfordul, hogy egy családon nem tud csupán egy intézmény, egyesület vagy családsegítő segíteni.

Végül elmondta, nagy örömére szolgál, hogy összejöveteleiken minden alkalommal nagy az érdeklődés. A mindennapos kapcsolattartások során ugyanis legtöbbször csak az adott feladatról tudnak egyeztetni egymással tagjaik, a személyes találkozók során viszont hosszasabb, több dologra kiterjedő eszmecseréket tudnak folytatni, ezáltal tapasztalatot cserélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában