Gyula

2019.11.06. 16:38

Bemutatták a tanulási utak változásait

Tanulási utak változásai a szakképzésben címmel tartott szakmai fórumot szerdán délután a Gyulai Szakképzési Centrum és a Gyulai Tankerületi Központ a fürdővárosban.

P. G.

Kovács Zsuzsanna, GySzC főigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, a változásokban konstruktívan kell részt venni.

– Az esemény fontos célja, hogy támogatva a pályaorientációs tevékenységet, a szakképzésben végbemenő, 2020/2021-es tanévet érintő változásokról tájékoztassuk az általános iskolai igazgatókat, vezetőket – fogalmazott a szakember.

Kepenyes András, a Gyulai Tankerületi Központ térségi irodavezetője elmondta, a fórum segítséget nyújtott abban, hogy az általános iskolai szakemberek majd a megfelelő helyre irányíthassák a tanulókat. Megerősítette, hogy hazánkban több ágazatban is súlyos humánerőforrás-hiány jelentkezik, és éppen a szakképzési centrumok adhatnak a legpontosabb képet arról, hogy milyen szakemberekre van szükség.

A rendezvényen tájékoztatót tartott Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője, valamint Jancsurák József, a GySzC szakmai főigazgató-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában