Szarvas

2019.11.27. 15:59

Az egészségmegőrzésről tartottak konferenciát

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat alkalmából rendeztek konferenciát a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán (GFF PK) szerdán délelőtt.

Balázs Anett

A szerző felvétele

Az Egészségnevelés és egészségmegőrzés elnevezésű fórumon Lipcsei Imre dékán köszöntötte a résztvevőket, aki úgy véli az egészség most már egy stratégiai terület lesz Magyarországon is, ahol egyre nagyobb szükség van annak megőrzésére.

Babák Mihály, Szarvas polgármestere úgy fogalmazott, az egészség az élet minősége, amely alapvetően kémiai, biológia, genetikai és pszichés folyamatok összessége.

A szerző felvétele

– Megelőzésre és nem nagy műtétre illetve horribilis kiadásokra, kezelésekre van szükség – hangsúlyozta Babák Mihály.

A rendezvényen többek között bemutatták az egészségnevelési témakör területén elért legújabb eredményeket és az egészségi állapotot meghatározó tényezőket.

Az előadók között szerepelt többek között Dr. Párducz László, a Pándy Kálmán Kórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának főorvosa, aki a hit, oktatás, orvoslás témakörét járta körbe, míg Fest Sarolta a GFF PK dékánhelyettese a civilizációs ártalmak egészségre való hatását fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában