Gyulai foci

2019.10.11. 17:32

Termál FC: nyomoz az adóhatóság

A futballklubtól származó információink szerint a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága nyomozást rendelt el a Gyulai Termál FC-vel kapcsolatban. Kónya István, az egyesület elnökségi tagja elmondta, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést költségvetési csalás, hűtlen kezelés és sikkasztás miatt az egyesület elnöksége. A vélelmezett cselekmények abban az időszakban történhettek, amikor a klubot Galbács Mihály vezette.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Kónya István elmondta, a Termál FC Galbács Mihály elnöksége alatt a társasági adókedvezmény (TAO) segítségével öltözők, lelátó, kerékpártároló, multifunkcionális közösségi tér kialakításához jutott támogatáshoz.

– A terveket a feleségével készítette el, a kivitelezést pedig a sógora cégével végeztette – tette hozzá Kónya István. – Ezekről úgy tudjuk, hogy egyszemélyi döntések voltak, holott pályáztatásra és elnökségi határozatra lett volna szükség. Hiába kértünk különböző pénzügyi beszámolókat, a klub működésébe mégsem láttunk bele. Véleményünk szerint Galbács Mihály szinte saját házi pénztáraként kezelte a Termál FC kasszáját. A beruházások egy részével elszámolási problémák jelentkeztek. A pénzügyi gondok megjelenésével párhuzamosan a csapat kiesett a megyei I. osztályba. Ezek után az elnökség felállt, az új elnökség többsége látva a TAO pénzekkel és a gazdálkodással kapcsolatban régebbről jelentkező problémákat, úgy döntött, feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

Galbács Mihály a kampány finisében kirobbantott felfújt karaktergyilkosságnak nevezte az eseményeket. Szerinte nem bűncselekmény, hogy a feleségét bízta meg tervezéssel, amiről szerinte elnökségi döntés van. Hozzátette: tőle senki nem kérdezett semmit, az elnökségi ülésre sem hívták, ahol az esetleges feljelentésről dönthettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában