Kormányrendelet

2019.10.30. 19:23

Stratégiailag kiemelt jelentőségű a Szarvasi Vas-Fémipari

A felszámolás alatt álló Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-t – a csődtörvény alapján – stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány október 29-ével.

Fotó: MTI

A napi.hu írása szerint a Magyar Közlönyben megjelent rendelet következménye az, hogy az állami felszámoló jár el a szarvasi cég felszámolásakor.

A csődtörvény alapján a kormány – rendeletben – stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítheti azokat a gazdálkodó szervezeteket, amelyek adósságainak rendezéséhez, hitelezőikkel való megegyezéséhez, reorganizációjához nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik, vagy amelyek esetében – ha a vagyonhiány és a fizetésképtelenség előreláthatólag nem szüntethető meg – kiemelt gazdaságpolitikai érdek fűződik ahhoz, hogy a jogutód nélküli megszüntetés gyorsabb, átláthatóbb és egységesített eljárásrend szerint történjék.

Az ilyen esetekben az állami felszámoló jár el, amely a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.

Fotó: MTI

Még idén januárban derült ki, hogy nagy bajban van a cég, amelynek a felszámolását a Gyulai Törvényszék augusztus 14-én rendelte el.

Szeptemberben azonban már arról írtunk, hogy egy befektetői kör új cégben továbbviszi a Szarvasi márkájú kávéfőzők gyártását, évi százezer darab értékesítését tervezik. A Szarvasi Háztartásigép Kft. azzal a céllal jött létre, hogy életben tartsa a Szarvasi márkanevet és megújítsa a kávéfőző gyártást. A kft. együttműködve a Deerplast Kft.-vel és a Vasipari néhány korábbi alkatrész beszállítójával újraszervezte a gyártási folyamatot. A két társaság 58, korábbi Vasipari dolgozónak biztosít munkahelyet – közölte az új gyártócég.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában