Értékelés

2019.10.08. 11:37

Megvalósultak a vésztői célok

Értékelték a képviselő-testület nemrég tartott ülésén a 2014 és 2019 közötti fejlesztési program teljesítését. Molnár Sándor polgármester elmondta, öt éve 112 célt jelöltek meg, ezek 90 százalékátegvalósították az elmúlt években.

Licska Balázs

Molnár Sándor /Fotó: MTI/Rosta Tibor/

Fotó: Rosta Tibor

Úgy látták akkor: az elképzelések teljesüléséhez 6,6 milliárd forintra lesz szükség, viszont ennél jelentősebb összegben, 8,3 milliárd forint értékben valósítottak meg vagy indítottak el beruházásokat az elmúlt időszakban. Kiemelte: az önkormányzat stabil gazdálkodást folytat, a költségvetés egyensúlyban van, a város vagyona jelentős mértékben nőtt, megtakarításai is vannak.

Molnár Sándor /Fotó: MTI/Rosta Tibor/

Szorgalmazták az országos közutak korszerűsítését, több szakasz újult meg Okány és Szeghalom felé. Kerékpárutakat építettek és építenek, most több rész felújítása van folyamatban. A parkolóhelyek számát növelték. A főutak mentén minden oszlopra nagy teljesítményű lámpatestek kerülnek fel a közvilágítás megújítása során. Orvosi centrumot alakítottak ki.

Energetikai korszerűsítések is voltak: több intézménynél szigeteltek, nyílászárókat cseréltek, napcellákat telepítettek. A Békési úton két csarnok épült, most a Kinizsi utcában épül egy. Hamarosan leteszik a vésztői ipari park alapkövét, ahol 100 munkahelyet teremtenek 3 milliárd forint értékben négy európai uniós projekt révén. Sajt- és savanyítóüzemet indítottak el. A közbiztonság erősítése érdekében térfigyelő kamerákat szereltek fel. Megújult az idősek otthona, a fiatalok helyben tartása érdekében ösztöndíjprogramokat indítottak el, 12 lakás épül számukra, helyben többféle képzés érhető el. Rövidesen elindul a Szabó Pál általános iskola fejlesztésének újabb üteme, sportcsarnok és tanuszoda épül. A sporttelepnél ugyancsak voltak beruházások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában