Menü

2019.10.01. 16:26

Megoldják a csabai gyerekek diétás étkeztetését

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény értekezletet tartott hétfőn este a speciális diétát követő gyermekek szüleinek. Bíró Csaba igazgató elmondta, az intézmény feladata a normál étrend mellett a speciális étkezés biztosítása, amelyet közbeszerzési értékhatár alatti megbízásos szerződés útján biztosít évről évre a gyerekeknek.

Vágvölgyi Nóra

Bíró Csaba és Bereczkiné Yaga Ágnes tájékoztatott /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre Gyorgy

– A speciális étkeztetésnél kiemelten fontos, hogy külön konyhában, dietetikus jelenlétében készüljenek az ételek. Mivel a békéscsabai gyermekélelmezésnek nincs olyan speciális konyhája, ahol ezeket az ételeket el tudnák készíteni, ezért beszállítóktól szerezzük be a speciális étrendet. Emellett minden évben azoknak, akik évről évre igénybe veszik ezt a szolgáltatást, tartunk egy szülői értekezletet, ahol fel tudják tenni a kérdéseiket.

Ezek a kezdeményezések arra is jók, hogy közelebb hozzuk az érintett feleket egymáshoz, a szülők lássák, mit eszik a gyermek, illetve hogyan vannak tálalva, milyen ellenőrzött technológiával készülnek ezek az ételek – hangsúlyozta az igazgató. A találkozón elhangzott, Békéscsabán a 2019-es tanév végén negyvenen vették igénybe a speciális étrendet, októberre pedig további húsz adaggal emelkedett a megrendelők száma.

Bíró Csaba és Bereczkiné Varga Ágnes tájékoztatott /Fotó: Imre György/

A menüsorról, az elkészítési folyamatokról és a megrendelés módjáról a diétás menüket szállító Gyopárosi Gasztronómiai és Turisztikai Kft. ügyvezetője, Bereczkiné Varga Ágnes tájékoztatta a szülőket. A program végén pedig a megjelenteknek lehetőségük volt megkóstolni a cég által készített speciális ételeket.

Tartósítószerek

A szülői értekezleten Gyebnár Béla elmondta, kislányának aszkorbinsav, citromsav, szezámmag és alma allergiája van. – Azért jöttem, hogy tájékozódjam.

Szinte minden joghurt, gyümölcslé tartalmaz tartósítószert, így nem egyszerű megoldani az étkeztetést – mondta el az édesapa. Bereczkiné Varga Ágnes érdeklődésére elmondta, a honlapjukon minden összetevő fel van tüntetve, így megrendeléskor láthatják a szülők mi az, amit a kislányuk ehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában