Pusztaföldvár

2019.10.05. 11:31

Búcsúzott az istentiszteleten Lászlóné Házi Magdolna

Pusztaföldváron Lászlóné Házi Magdolna evangélikus lelkész 42 év szolgálat után 2019. augusztus 31-én nyugdíjba vonult. A jövőben kisegítő helyettesként végez szolgálatokat.

Cs. I.

Pénteken Kondor Péter püspök búcsúztatta, majd dr. Baranyi István polgármester átadta a lelkésznőnek a Pusztaföldvár Községért kitüntető címet.

A nyugdíjba vonult lelkész utolsó istentiszteletén prédikált, az istentisztelet végén pedig megáldotta a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke.

Fotó: BMH

Lászlóné Házi Magdolna 1977-ben végzett az Evangélikus Hittudományi Egyetemen lelkész szakon. Segédlelkész lett Békéscsabán, 1980-ban helyezte a püspök Pusztaföldvárra. Ő még annak a generációnak a tagja, ahol a nőket nem szentelték azonnal lelkésszé, ezért Luther-kabát nélkül, civilben végezte a szolgálatot négy évig.

1981-ben szentelték lelkésszé Budapesten, és akkor iktatták be a pusztaföldvári gyülekezetbe. 1988-tól lelkészi feladatait ellátta Nagybánhegyesen és Magyarbánhegyesen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában