Gyula

2019.09.20. 16:05

Újabb erdősítést terveznek a fürdővárosban

A Kálvária-domb mögötti 29,5 hektáros városi tulajdonú területen kezdeményezi újabb erdő telepítését a gyulai önkormányzat – jelentette be a helyszínen megtartott péntek délelőtti sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester, dr. Ökrös István önkormányzati képviselő és Veres András, a tanya- és kerttulajdonosok egyesületének alelnöke.

P. G.

F‡rs’t‡s Gyula hat‡r‡ban …kršs Istv‡n GšrgŽnyi Ern? Veres Andr‡s

Fotó: Imre György

A polgármester elmondta, a városhoz összesen 23 ezer 416 hektár külterület tartozik, amiből 4253 hektár az erdő, 12 ezer 528 hektár a szántó, a többi legelő és egyéb művelési ágú rész. A Békés megyei erdők jelentős része, közel fele Gyula közigazgatási területén található. Dr. Görgényi Ernő emlékeztetett arra, hogy keddi gyulai látogatása során Áder János köztársasági elnök is kiemelte, hogy hazánkban folyamatosan növekszik az erdőterületek nagysága.

Fotó: Imre György

– Mi is szeretnénk növelni az erdőterületeket – ecsetelte. – A város északi és keleti része megfelelően erdősödött. Az erdők védik a várost, szűrik a levegőt, ellátják a települést friss levegővel. A déli és nyugati részeken is vannak erdők, itt azonban szeretnénk növelni ezeknek a területeknek a nagyságát, hogy a város körül egy zöld gyűrű jöjjön létre. A képviselő-testület döntése értelmében az eleki út melletti szennyvíztelep területén 3,5 hektár tölgyest telepítenek. A Kálvária-domb mögött 2011-ben és 2015-ben is 10,6 hektár tölgyerdőt hoztak létre, s ugyanezen a városrészen található egy 29,5 hektáros önkormányzati terület, így oda, várhatóan jövőre újabb erdőt telepítenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában