ÚJKÍGYÓS

2019.09.14. 05:39

Teljesen felújítják a helyi víztornyot

A napokban megkezdték a helyi víztorony felújítását – olvasható a városi hírportálon.

V. N.

Az építmény szigetelése az 1990-es évek elején végzett kivitelezési hiba miatt ismét szükségessé vált. Ennek megjavítására a város a kormány külön döntése alapján rendkívüli támogatást kapott. Azóta a közel 66 millió forint értékű beruházásra vonatkozó közbeszerzés lezárult, és a bajai Dunakor 2002 Kft. munkatársai megkezdték a felújítást, többek között a víztorony szerkezeti megerősítését, külső és belső szigetelését.

Forrás: Szarvas város hivatalos Facebook-oldala

Megtudtuk azt is, hogy a munkák részeként a belső víztér is megújul, ezért Újkígyós ivóvízellátását torony nélkül kell megoldani a kivitelezés idejére. Jelenleg a vízellátás a Békés megyei regionális rendszerről történik, melyet az Alföldvíz Zrt. biztosít.

A torony nélküli üzem időszaka alatt az újkígyósi ivóvízhálózat nyomását a szabadkígyósi víztorony biztosítja. A felújítás alatt a felhasználók, minimális nyomásesést tapasztalhatnak – tájékoztatott a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában