Felújítás

2019.09.14. 05:38

Fejlesztések sora a békési iskolában

A Szegedi Kis ­István Református Gimnázium, Általános­ Iskola felső tagozatán a nyáron felújítást hajtottak végre.

P. G.

A fenntartó egyházközség döntése alapján kiépült egy nyolc kamerából álló térfigyelő rendszer, amely a vagyonbiztonság mellett azt a célt is szolgálja, hogy az intézmény pontosan nyomon követhesse, hogy kik léptek az ingatlan területére. A gyermekek és értékeik védelmében ellenőrizhető az iskola ki- és bejáratain, illetve a közösségi terein történő mozgás.

A nyár folyamán a karbantartók kifestették a lépcsőházat, a folyosókat és felújították az udvari bejárat lépcsőjét is. A cél az, hogy minél otthonosabb környezetben tanulhassanak a református iskola felsősei. A presbitérium döntése alapján ezen a nyáron megújult a gimnázium és a kollégium udvara is.

– A parkoló és a gimnázium udvarára bevezető út helyzetével tavasszal foglalkozott a fenntartó Békési Református Egyházközség presbitériuma és gazdasági bizottsága – mondta Polgár Zoltán, a gazdasági bizottság elnöke. – Az a döntés született, hogy az intézmény elvégezteti a szükséges javításokat, fejlesztéseket. Ezzel párhuzamosan hamarosan elkezdődik a Petőfi utca 6. szám alatti kollégium teljes átépítése is, de arra, hogy a lakók is birtokba vegyék, még 1-2 évet várni kell.

Az említett a beruházás nyáron fejeződött be. A református gimnáziumban új, kövezett, az esős időben is nagyobb kényelmet biztosító parkoló készült, valamint leaszfaltozták a gimnáziumi, valamint a kollégiumi behajtó utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában