Békéscsaba

2019.09.20. 12:37

Értékelték a közgyűlést és az elmúlt öt évet

A polgármester, a Fidesz-frakció és az MSZP tartott sajtótájékoztatót a békéscsabai városi közgyűlés után.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester és Nagy Ferenc alpolgármester, a Fidesz-frakció (Hanó Miklós alpolgármester, dr. Ferenczi Attila tanácsnok és Bíró Csaba), valamint az MSZP (Miklós Attila és Fülöp Csaba) pénteken sajtótájékoztatókon értékelte a csütörtöki békéscsabai közgyűlést, valamint az elmúlt öt évet.

Szarvas Péter szerint a város fejlődése jól látható, bár voltak viták, nem kérdés, épült és szépült az öt év alatt Békéscsaba. A költségvetés kapcsán kiemelte: fontos, hogy teljesüljenek az adóbevételek, a befolyó iparűzési adó mértéke emelkedik a vállalkozásoknak hála. Nő az építményadóból származó bevétel is, mindezek alapján a cégek fejlődnek, munkahelyeket teremtenek, üzemeket építenek. Nagy Ferenc szerint stabil a városi büdzsé, ami szerint jól tervezték meg a költségvetést. További térfigyelő kamerákat szerelnek fel, erősítve a közbiztonságot.

A Fidesz-frakció szerint is stabil a költségvetés, emelkedhetnek a jövőben az adóbevételek, az első félévben 224 millió forinttal több folyt be, mint tavaly az első hat hónapban. Az M44-es gyorsabb fejlődést eredményezhet. A Fidesz-frakció az öt év alatt arra törekedett, hogy a kötelező feladatokat ellássák, és a város erején felül vállal önként feladatokat, segíti a sportot, a kultúrát. Békéscsaba soha nem fejlődött annyit, mint mostanában. Utak felújítására és építésére lenne szükség, ennek érdekében folyamatosan tárgyalnak a kormánnyal.

Az MSZP szerint aggasztó, hogy sok nyugdíjkorhatárt elért háziorvos dolgozik a városban, ösztönző intézkedésre lesz szükség. Bár sok fejlesztés valósult meg az öt év alatt, azok jelentős részét támogatásból oldották meg, nem saját pénzből. Mint fogalmaztak, a működési főösszeg nem változott, a hitelállomány egyre nagyobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában