Szöszi

2019.09.23. 14:57

Előkerült a gyulai rókalány

Mintegy két nap után, hétfőn hajnalban előkerült Szöszi, a szelíd gyulai rókalány.

P. G.

Fotó: Imre Gyorgy

Az állat még kis korában maradt árván, egy fiatal vadőr megsajnálta, majd a későbbi gazdájának, Gombos Tamásnak ajándékozta az akkor öthetes rókakölyköt. A gazdával és Szöszivel gyakran találkozni Gyula közterületein, bemutatókon és az interneten, ahol 25 ezren követik a párost. Az emberek hamar megkedvelték a kis állatot.

Fotó: Imre György

Szöszi azonban szombaton – miután átalakították a kenneljét – kiszökött. Az ajtó alatti, az ásás megakadályozására elhelyezett téglák rosszul lettek rögzítve, az egyik darab kibillent a helyéről, elegendő helyet adva, hogy kibújjon a kennelből.

Az eltűnésről szóló felhívást több mint ezren osztották meg. Hétfőn hajnali háromkor azután megcsörrent Tamás telefonja, egy hölgy jelentkezett azzal, hogy a gyulai autóbusz-pályaudvar környékén látták a rókát. Gombos Tamás azonnal a helyszínre sietett, természetesen Szöszi akkor már nem volt ott, de gazdája igyekezett a környező utcákat is végigjárni. Öt óra körül még tett egy utolsó próbát, a Penny Market forgalmas környékén kereste a rókalányt. Szöszit végül ott találta meg, s a harmadik óvatos próbálkozásra sikerült is megfogni, így most már otthonában van.

Az állat kicsit éhes volt, mert vélhetően az elmúlt két napban nem evett semmit. Számtalan kullancs volt a testén, s apróbb sérülések is vannak rajta. Valószínűleg „csak” beleakadt valamibe, de nem bántották. A gazda a kennelt kijavítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában