Nagykamarás

2019.09.27. 11:00

A nyugdíjas vasdiplomás pedagógusok máig aktívan élik mindennapjaikat

Beszámolt a képviselő-testület előtt az eltelt öt esztendő eredményeiről Pelle István polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, ahol bemutatkozott az új jegyző (dr. Sproch Ágnes) és az aljegyző (dr. Horváth Evelin Gabriella).

Cs. I.

Vasdiplomásokat is köszöntöttek: Fehér István, a 89 éves nyugalmazott pedagógusnak ajándékkosarat adott át a polgármester. A település köztiszteletben álló helytörténésze elmondta, 1953-tól dolgozott 1990-ig, nyugdíjba vonulásáig és tanított történelmet, testnevelést is.

Fehér István helytörténettel foglalkozik /A szerőz felvételei/

Nevéhez számos fejlesztés fűződik. Jelenleg sem tétlen, a község történetének a felkutatását, feldolgozását végzi. Otthonában köszöntötte Pelle István a nyugalmazott óvónőt, Kiss Józsefnét, aki Gyomán megszerzett diplomájával Kunágotára, majd Mezőhegyesre került, 1960-tól dolgozott Nagykamaráson 1990-ig, nyugdíjazásáig. Miközben a szomszédos óvodából gyermekek érkeztek hozzá köszöntésre, hírportálunknak elmondta, kertjében és a baromfiudvarban tevékenykedik nap mint nap.

Meglátogatta Kiss Józsefnét otthonában Pelle István polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában