Békéscsaba

2019.08.07. 11:51

Müller Miklós mindennapjait mutatja be Gonda Géza tárlata

Fotóművész a lencse előtt címmel nyílt kiállítás a Csabagyöngye Kulturális Központban az orosházi Gonda Géza Müller Miklós fotóművészről 1988 és 1994 között készített fényképeiből.

2019080 Gonda Géza kiállítás Csabagyöngye BÁ BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

A Spanyolországban készített képekből szeptemberig látható válogatás. Nicolás Muller életéről, munkásságáról, orosházi kötődéséről, a személyes találkozásokról Niedzielsky Katalin újságíró beszélt a keddi megnyitón. Varga István, az Esélyegyenlőség a Tehetséges Fiatalokért Egyesület kuratóriumi elnöke a fotós, Gonda Géza és felesége kultúrmisszióját méltatta, felidézve a család kertjében szervezett meghitt alkalmi tárlatokat.

Fotók: Bencsik Ádám

Nemzetközi kapcsolatokat is kovácsoltak, azokról Katona Péter, a Márvány Fotóműhely elnöke szólt. Azért, hogy a nemzetközi hírű Müller Miklós/Nicolás Muller fotóművész az ifjabb, hazai generáció számára is méltó módon legyen megismerhető, felelősségünk van – fogalmazott Niedzielsky Katalin. Hangsúlyozta, a tapasztaltabb korosztály feladata emlékezni és emlékeztetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában