Gyomaendrőd

2019.07.11. 11:08

Beruházások zajlanak a vízen és a szárazföldön

Több beruházás zajlik a városban, melyek részben pályázati, részben önkormányzati forrásokból valósulnak meg – tájékoztatott Toldi Balázs polgármester.

B. A.

Ezek közé tartozik a Fő úti rendelőintézet épületének felújítása, ahol a nyílászárók, a kazán cseréje, a külső hőszigetelés és akadálymentesítés egy TOP-os pályázatból készül el.

A település saját erőből újítja fel a rendelők és a várók belső burkolatát, rendezik az udvart és bővítik a parkolóhelyek számát. Toldi Balázs elmondta, jól halad a Csókási és a Fűzfás-zugi átereszek építése is.

A beruházások után jelentősen javulhat a víz minősége, hatékonyabb vízgazdálkodás és vízkezelés jöhet létre. Mindkét helyen olyan méretű átereszt építenek, amely lehetővé teszi a csónakkal történő áthaladást. A Gyomaendrődi FC beruházásában, 70 százalékos pályázati pénzből, 30 százalékos önkormányzati kiegészítéssel épült meg a szurkolóknak szánt szociális helyiség, mellyel az Erzsébet ligeti focipálya mellett lévő öltözőépületet bővítették. Az új részben női, férfi- és akadálymentes mosdók is épültek – tette hozzá a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában