Beruházás

2019.06.18. 17:29

Elkezdődtek a kátyúzási munkálatok Mezőberényben

Az önkormányzati tulajdonban lévő belterületi utak szinte mindegyikét érintő kátyúzási munkák kezdődtek a napokban Mezőberényben – tájékoztatott Siklósi István polgármester.

P. G.

Mint megtudtuk, a munkálatok során közel 50 köbméternyi anyagot dolgoznak be a szakaszokba. A beruházás értéke megközelíti a 10 millió forintot, amelyet az önkormányzat teljes egészében saját erőből finanszíroz.

A településvezető hozzátette, a kátyúzás olyan szempontból is jelentős, hogy annak befejezését követően a saját kátyúzógépükkel folyamatosan kezelni fogják a jelentkező hibákat. Természetesen lesznek olyan kátyúzási feladatok, amelyekkel külsős vállalkozót fognak megbízni, és a remények szerint mindez megnyugtató megoldást jelenthet majd.

Siklósi István: közel 50 köbméternyi anyagot dolgoznak be a szakaszokba /Beküldött fotó/

– A kátyúzási munka jó ütemben halad, a javítások egy részét már megcsinálták, másik része pedig folyamatban van. Várhatóan június végéig fejeződik be a teljes beruházás – ecsetelte Siklósi István, aki elmondta: a munkálatok kizárólag az önkormányzati utakat érintik, másutt nincs is lehetőségük és joguk eljárni. Elképzelhetőnek tartotta ugyanakkor, hogy a kerékpárutakon is kátyúzhatnak majd.

– A lakóövezetekben található utak többségét eredetileg nem a jelenlegi közlekedésre találták ki – hangsúlyozta Siklósi István. – Az autóforgalom mellett már hosszabb ideje nehézgépekkel is közlekednek a szakaszokon. Rontja a helyzetet, hogy az útalap általában csak 10-12 centis, az utak sok helyen pókhálósodnak. Éppen ezért kipróbálnak majd egy új eljárást, amivel ezek a problémák is orvosolhatók néhány éves időtartamra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában