Mezőhegyes

2019.06.25. 17:21

Csúcstechnikájuk jól teljesített az idei gépszemlén

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság aratás előtti gépszemléjén bemutatkoztak a John Deere legnagyobb kombájnjai. A társaság két S790i típusú betakarító gépet vásárolt, amiről hírportálunk is beszámolt korábban.

Cs. I.

Kedden tartottak összevont tűzvédelmi, balesetvédelmi oktatást és aratás előtti gépszemlét a központi gépjavító üzem területén. A legtöbb figyelem az új erőgépekre irányult – derül ki a társaság közösségi oldalán megjelent beszámolóból.

A vezetőfülkében érintőképernyős monitor, robotkormány található. Az automata kormányzás mellett egy tolatókamera, valamint egy a vonórúdon és egy a tartályban elhelyezett kamera is segíti a gépkezelő munkáját.

Rózsa István műszaki igazgató a szemle során elmondta, hogy a 14 ezer literes magtartályban mérleg van, ami a folyamatos hozamtérképezés célját szolgálja. Az új kombájnok 9,2 méter széles, flexibilis vágóasztallal vesznek részt az idei betakarítási munkákban. A tervezők számos beállítási és kalibrációs műveletet automatizáltak úgy, hogy a kombájnok könnyen kezelhetők maradjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában