Mintaprogram

2019.06.17. 15:42

A piacra is kerül a kötegyáni tojásból

Több mint hatvan kötegyáninak biztosít munkalehetőséget az önkormányzat a közfoglalkoztatás keretében – ismertette Nemes János polgármester.

Licska Balázs

Földes, 2018. június 4. Joó Mária baromfigondozó elõválogatást végez. A Földesi Rákóczi Mezõgazdasági Kft. baromfi ágazatában évente 44 millió darab tojást állítanak elõ, amelynek 50 százalékát áruházláncokban, a fennmaradó hányadot pedig piacokon, boltokban és cukrászdák számára értékesítik S, M, L, XL méret szerint válogatva. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA

Fotó: Oláh Tibor

Elmondta, a startmunka mintaprogramban három projekt fut. A mezőgazdaságiban 12-en dolgoznak, ők szántóföldinövény-termesztéssel, zöldségtermesztéssel, valamint állattenyésztéssel és -tartással – sertésekkel és tyúkokkal – foglalkoznak. A megtermelt javakból a közétkeztetésbe is kerül, a tojásból a piacon szintén értékesítenek. E programelem révén több gépet szereztek be.

Illusztráció: Shutterstock

A szociális projektben a belterületi utak állapotára, karbantartására, kátyúzására 26-an ügyelnek, a helyi sajátosságokra épülőben pedig hatan seprűt kötnek, illetve e programelemben üzemeltetik a sertésállományra alapozott és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő önkormányzati húsboltot is.

Nemes János kifejtette, a hagyományos projektben foglalkoztatott 22 kötegyáni az intézmények mindennapi működését segíti, ők az óvodában, a művelődési házban, a szociális otthonban, a polgármesteri hivatalban tevékenykednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában