Füzesgyarmat

2019.06.20. 11:21

A jó ügy érdekében gyűjtik a régi mobilokat

Füzesgyarmaton is lehetőség nyílt a használt mobiltelefonok leadására. Suchné Szabó Edit képviselő ötlete nyomán a település csatlakozott a Jane Goodall Intézet, Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös kampányához.

N.-L. V.

A kampány a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. A gyűjtődobozt a Közösségi Központban helyezték el.

Hajdu Józsefné Ibolya, önkormányzati bizottsági tag és Suchné Szabó Edit

– A készülékekben található fémek egy részét (például ón, koltán) Afrikában bányásszák. A kitermeléssel párhuzamosan utakkal hálózzák be és túrják fel az őserdőket. A beavatkozás eredményeként elefántpopulációk tűnnek el, és gorillák számtalan további fajjal együtt a kihalás szélére kerülnek. Mindez megelőzhető a használt mobilokban található fémek újrahasznosításával – világított rá a képviselő.

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket /Beküldött felvételek/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában