BÉKÉSCSABA

2019.05.08. 16:54

Újra Mucsi Balázs a BSZC főigazgatója

Májustól Mucsi Balázs lett újabb ötéves kinevezéssel a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója. A hír apropóján tartott közös tájékoztatót Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője a főigazgatóval, és Uhljár Erikkel, a centrum kancellárjával együtt.

B. O.

Herczeg Tamás elmondta, az új rendszerben a kancellár felel minden olyan feladatért, amely az oktatási munka magas színvonalát tudja biztosítani. Hangsúlyozta, a rendszer nem példa nélküli hazánkban, majd hozzátette, ebben a formában a centrumok, és így a BSZC is még hatékonyabban tudnak a különféle kihívásokra reagálni, amely hozzájárulhat Magyarország gazdasági növekedésének fenntartásához is.

Fotó: MW archív

Uhljár Erik, az együttműködés fontosságát emelte ki, és úgy fogalmazott, csak akkor tudják az elvárt feladatokat elvégezni, ha szorosan együttműködnek a főigazgatóval, majd megköszönte azt a segítséget és fogadtatást, melyet a főigazgatótól és az intézménytől kapott márciusi kinevezése óta. Hozzátette, véleménye, tapasztalatai szerint az ország top öt centruma közé sorolható a békéscsabai, figyelembe véve a központ méretét, a diákok és a a pedagógusok számát, valamint a külföldi partnerségeket is.

Mucsi Balázs elmondta, a centrum továbbra is halad azon az úton, amit elkezdett, ehhez pedig jelentős segítséget kapott a kancellári rendszerrel. Kiemelte, a BSZC fejlesztése folyamatban, a következő két-három évben közel 5 milliárd forintból tudják fejleszteni az intézményt. Hozzátette, ennek ellenére már a kancellárral közösen gondolkodnak azon, hogy milyen más forrásokat tudnak a centrum fejlesztésébe bevonni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában