Erasmus+ projekt

2019.05.13. 13:40

Öt ország pedagógusai vendégeskedtek Vésztőn

Öt ország – Törökország, Görögország, Franciaország, Spanyolország és Litvánia – tizenhat pedagógusa vendégeskedett nemrég több napon keresztül Vésztőn egy Erasmus+ projekt keretében. Orbán István, a helyi Szabó Pál Általános Iskola pedagógusa, a projekt vésztői koordinátora elmondta, hogy a mostani találkozóval zárult le az a pályázat, ami arra kereste a választ, hogy miként lehet játékos formában tanítani, hogy a játéknak milyen szerepe lehet az oktatásban. Hozzátette: az Európai Unió egyik célkitűzése, hogy a 21. századi oktatási rendszerben kiemelkedő szerepe legyen a játékosságnak. Ez a hazai szisztémában is fontos, főleg az alsó tagozatosoknál.

L. B.

Az elmúlt időszakban a projektben részt vevő intézmények – így Vésztőn is – oktatási játékokat készítettek, azokat pedig óratervvel feltöltötték, szabadon felhasználhatóvá tették. Lényeges volt az is, hogy több nemzet pedagógusai találkozzanak egymással, megosszák a tapasztalataikat. Orbán István lapunk kérdésére kiemelte: a vésztői intézmény szakemberei nyitottak, mind a negyvenhét pedagógus segítette a projekt megvalósítását.

Tizenhat pedagógust fogadott a Szabó Pál általános iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában