videóval

2019.05.24. 16:36

Megható zeneművel emlékezik a kiégett István malomra

A keddi tomboló tűzben teljesen kiégett a békéscsabai István malom, amelynek híre nem csak az itt élőket taglózta le, hanem a városból elszármazottakat is. Cseh István Príma díjas zeneszerző megható zenében fogalmazta meg a tűzesettel kapcsolatos érzelmeit.

H. D.

Fotó: Molnár Előd

– Békéscsabán nőttem fel és a nagyszüleimmel rengeteget jártunk a ligetbe, sok gyermekkori emlék köt a környékhez. Éppen egy koncerten voltam amikor megjött a hír. Sokkhatásként értek a képek, sokkal durvább volt, mint ahogyan elképzeltem. Először mérhetetlen szomorúság töltött el, hogy egy ilyen műemlék a lángok martalékává válik, majd pedig düh, hogy mit lehetne tenni ellene – mesélte hírportálunknak Cseh István.

Cseh István /Fotó: Molnár Előd/

A feltoluló érzelmek és emlékek egy csodás zenében öltöttek testet, amelyet a szerző hybrid cinematic műfajba sorol, vagyis a végeredmény egy olyan filmzene lett, amely szimfonikus és elektronikus elemeket is tartalmaz.

Cseh István egyébként kilencéves kora óta foglalkozik zenéléssel. Békéscsabán a Bartók Béla zeneiskolában tanult, majd egy ösztöndíjnak köszönhetően az USA-ban, a Berklee College of Musicon folytatta tanulmányait és szerzett diplomát.

Kapcsolódó tartalmak:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában