új szárny

2019.05.20. 14:09

Hatszázmillióból bővül a járási hivatal épülete Sarkadon

Egy közel 600 millió forintos beruházás eredményeként egy új szárnnyal bővítik Sarkadon a járási hivatal Szent István tér 7. szám alatti épületét – jelentették be a hétfőn Sarkadon tartott sajtótájékoztatón, azt követően, hogy köszöntötték a sarkadi kormányablak 100 ezredik ügyfelét.

Licska Balázs

– Mivel a sarkadi járási hivatalban évente több mint tízezer határon túli intézi az ügyeit, a sarkadi járási hivatal stratégiai, nemzetpolitikai kérdés. Ezért döntött úgy a magyar kormány 2017-ben, hogy szükséges a Szent István tér 7. szám alatti épületét bővíteni, hogy a jelenleg széttagoltan, öt helyen működő járási hivatal egy helyen legyen – kezdte Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott, hozzátéve, a fejlesztés integrált hatósági feladatellátást tesz lehetővé.

A sarkadi járási hivatal bővítéséről dr. Sipos Lajos, Takács Árpád, dr. Mokán István és dr. Kovács József beszélt /Fotók: Lehoczky Péter/

Elmondta: az 580 millió forintos, hazai forrásból megvalósuló beruházás eredményeként építenek egy új, 1350 négyzetméteres szárnyat – amit összekötnek a meglévő épülettel –, így a sarkadi járási hivatal valamennyi osztálya, szervezeti egysége – a foglalkoztatás, a földhivatal, a hatóság és a gyámhatóság, valamint a kormányablak – egy helyre kerül. A fejlesztésnek köszönhetően az ügyintézés és a feladatok ellátása gyorsabbá, hatékonyabbá, egyszerűbbé válik.

A kormánymegbízott emlékeztetett: a sarkadi járási hivatal épületének tetőszerkezetét 2014-ben felújították, a kormányablakot négy éve, 2015-ben nyitották meg, valamint 2016-ban és 2017-ben energetikailag korszerűsítették az épületet. A mostani beruházás műszaki átadása év végére várható, és 2020 első negyedévében vehetik használatba az új épületszárnyat.

A 13 éves Kóra Kornél volt a sarkadi kormányablak 100 ezredik ügyfele

– Sarkadon és a 25 ezer lelkes sarkadi kistérségben értéknek tekintik, hogy Sarkadon működik járási hivatal. Ezáltal helyben érhetők el a szolgáltatások, helyben intézhetők az ügyek, valamint a járási hivatal közel ötven embernek biztosít munkát – jelezte dr. Mokán István. Sarkad polgármestere kiemelte, a Veress Ferenc utcában megvalósuló, közel 600 millió forintos beruházás révén tovább épül, szépül Sarkad és a városközpont.

Hangsúlyozta, példaértékű az együttműködés a kormányhivatal, a járási hivatal, valamint Sarkad és a kistérség önkormányzatai között. A járási hivatalban kiváló apparátus dolgozik; hatékony, gyors, precíz és ügyfélközpontú munkavégzés jellemi a szakembereket.

A sajtótájékoztatón dr. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, a beruházás révén ésszerűbbé válik a sarkadi járási hivatal működése. Beszélt a közigazgatás átalakításáról, és aláhúzta, a kormányablak ügyfeleinek 90 százaléka maradéktalanul elégedett a munkával.

– A sarkadi kormányablakot 2015 nyarán nyitották meg, átlagosan hetente ötszázan, havonta kétezren, évente 25 ezren intézik az ügyeiket – osztotta meg dr. Sipos Lajos hivatalvezető.

Az eseményen köszöntötték a sarkadi kormányablak 100 ezredik ügyfelét, a 13 éves sarkadi Kóra Kornélt, aki édesanyjával, Kóra Erzsébettel érkezett. A fiatal személyi igazolványt készíttetett, mivel a korábbi okmányának érvényességi ideje lejárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában