kiállítás

2019.05.30. 19:08

Erdős László építészre emlékeztek a Csabagyöngyében

A Békés Megyei Építész Kamara szervezésében Erdős László, építész munkásságának fotóiból nyílt kiállítás a Csabagyöngye Kulturális Központ Ifjúsági kiállítóterében csütörtökön.

B. A.

A tárlatot Beleznai László építészmérnök nyitotta meg, aki Erdős László emberi mivoltáról mesélt a résztvevőknek. Mint mondta, Erdős László Jaminai gyerek volt, fiatal éveit ott töltötte, majd később saját tervezésű és kivitelezésű, Luther utcai társasházba költözött, ahol élete végéig élt. Annak földszintjén nyitotta meg tervező irodáját is.

Fotók: Bencsik Ádám

– Sokoldalú, tehetséges barát volt, aki több sportban, mint súlylökés vagy magasugrás is remekelt. Emellett szerette a rockzenét és énekelni is jól tudott. Egyedi festésű kerékpárjával bejárta az országot – emlékezett egykori barátjáról Beleznai László.

Fajzi Zoltán, a Békés Megyei Építész Kamara elnöke szakmai munkásságát méltatta. Ennek kapcsán kiderült, Erdős László tevékenységét az egyediség jellemezte. Bár az építész képzést nem végezhette el, autodidakta módon sokat tanult a szakmáról. Elhangzott, munkájáért többször megkapta az év háza díját, de számára a legnagyobb elismerést az jelentette, hogy a megyeszékhelyen úgy ismerték, mint Erdős Laci a tervező.

A család nevében három fia közül, Erdős Norbert, európai parlamenti képviselő köszönte meg édesapja munkásságának egy részét bemutató tárlat megszervezését. A politikus elmondta, édesapját megosztó személyiségnek tartotta, akit többen szerettek, mint amennyien nem. Úgy emlékezett rá, mint aki rengeteget dolgozott, aktív társasági életet élt, fontosak voltak számára az emberi kapcsolatok.

– Meglepően sokat tervezett. Több mint 1000 terve volt csak Békéscsabán, amelyek nagy része megvalósult. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy kiemelkedett társai közül – fogalmazott Erdős Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában