városvédők

2019.05.08. 16:26

A Körös hotel is témával szolgált a csabai fórumon

A Körös hotel épületének sorsa is szóba került azon a fórumon, amit a városvédő és városszépítő egyesület szervezett szerdán a megyei könyvtárban, illetve amin Szarvas Péter polgármester válaszolt a kérdésekre.

L. B.

A szebb napokat látott épületet „becsomagolták”, itt-ott hirdetések ékesítik

A polgármester elmondta: a Körös hotel két társasházi albetétből áll, az egyik maga a szálló, a másik pedig egykor babacentrumként szolgált – ezeknek két tulajdonosa van. Hozzátette: csekély az önkormányzat mozgástere, az elhanyagolt környezet miatt felszólításokat tudnak küldeni. Bár a városnak vannak tervei, hogy miként lehetne hasznosítani, pénze nincs, hogy megvegye az ingatlant. Az biztos, hogy egy olyan tájseb, amire megoldást kell találni.

Fotó: MW archív

A belvárosi katolikus templom Széchenyi utcai oldalán lévő területet is kifogásolták, hogy az elhanyagolt, olykor sáros. Szarvas Péter kifejtette, hogy terület a járdáig a városé, a kérdéses rész az egyházé. Együttműködnének az egyházzal, hogy rendezzék, és a jövőben megújulhat a Széchenyi utca mindkét oldalán a járda – díszburkolatosat építenek ki –, lehet, hogy a buszmegállót is áthelyezik.

Ugrai Gábor, az egyesület elnöke a polgármesteri fórumról hírportálunknak elmondta: az egyesületnek és az önkormányzatnak közösek a céljai, a városért szeretnének tenni, fontos tudni, hogy mit gondolnak a problémákról és a megoldásokról. Bár eddig is együttműködött az egyesület és a város, lényeges, hogy ezt a kapcsolatot még szorosabbra fűzzék. A polgármester több kérdést kapott a fórumot megelőzően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában