Békés

2019.05.07. 16:47

A kerékpáros útőri szolgálatot erősítik

Újra Békésen tartották meg a napokban a Kerékpáros Települések Országos Szövetsége (KETOSZ) éves közgyűlését – tájékoztatta hírportálunkat közleményében a szövetség.

P. G.

Mint megtudtuk, továbbra is tisztségében maradt a szervezet elnöke Izsó Gábor, Békés polgármestere, illetve az eddigi három elnökségi tagot Babák Mihályt, Szarvas polgármesterét, Siklós Istvánt, Mezőberény polgármesterét, Horváthy Lóránt tatai önkormányzati képviselőt is megerősítették pozíciójukban. Egy új alelnököt választottak Gregor Zoltán személyében, aki a komáromi Brigetio Kerékpáros Sportegyesület elnöke.

Bejelentették, hogy újabb településekkel gyarapodott a tagok száma: felvették Hódmezővásárhelyt, Cigándot, Bucsát, Polgárt és Lentit. A szervezet céljaként határozta meg, hogy idén megerősítsék az Útőri Szolgálat hálózatát, és minden lehetséges módon támogassák a biztonságos kerékpáros közlekedés gyakorlatát, ezzel is szaporítsák a kerékpárosbarát települések számát.

A szövetség szorgalmazza a kerékpárosbarát szolgáltatók támogatását a már csatlakozott településeken, valamint az tagtelepüléseken élő rászoruló diákok számára kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít az országos Kerékpáros Vándortáborban.

A KETOSZ olyan települések szövetsége, amelyek komoly hangsúlyt fektetnek a kerékpáros közlekedés elősegítésére. Munkájuk célja, hogy hozzájáruljanak a kerékpárosok helyzetének javításához országszerte, a megfelelő létesítmények kialakításával és kerékpárosbarát intézkedésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában