Eszközkezelő

2019.04.06. 11:14

Visszavásárolhatják korábbi otthonukat a NET Zrt. ügyfelei

Kedvezményesen vásárolhatják vissza a kormány döntésének köszönhetően lakásukat a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. ügyfelei, azok, akik korábban adósság miatt veszítették el otthonukat, ahol most bérlőként élnek. Ez a lehetőség Békés megyében több mint 2300 ügyfelet érint, közülük a legtöbben békéscsabaiak, békésiek, gyulaiak, orosháziak, mezőberényiek és sarkadiak.

Licska Balázs

A NET Zrt. március végéig levelet küld több mint 32 ezer ügyfelének, azoknak, akik az országgyűlés döntése értelmében rendkívül kezdeményes feltételek mellett jogosultak visszavásárolni ingatlanukat. A bérlőknek a megfelelő nyomtatvány aláírásával és visszaküldésével a tájékoztató átvételét követő 60 napon belül kell nyilatkozniuk – közölte a NET Zrt.

Fotó: Shutterstock

A NET Zrt. bérlői dönthetnek úgy, hogy kedvező feltételek mellett, vételárkedvezménnyel, egy összegben, vagy hosszú távú részletfizetés mellett vásárolják meg az ingatlant. A vételár megegyezik az eszközkezelő által az ingatlanért fizetett korábbi vételárral, amit csökkentenek a bérlő által tavaly év végéig megfizetett lakbér összegével.

Egyösszegű vásárlás esetén a vételárat további kedvezménnyel mérsékelik: megyei jogú városokban – így Békéscsabán – a kedvezmény mértéke 15 százalék, más vidéki városokban 25 százalék, egyéb településeken pedig 35 százalék.

Részletvétel választása esetén a jelenlegi bérleti díjnak megfelelő összeg törlesztésére van lehetőség, ez átlagosan havi 11 ezer 160 forint. A részletek megfizetésének határideje nem lehet több 360 hónapnál, vagyis 30 évnél.

Az eszközkezelő bérlői nyilatkozhatnak úgy is, hogy nem vásárolják vissza az ingatlant, és továbbra is bérlők maradnak, változatlan bérleti díj megfizetése mellett.

Azok, akik semmilyen nyilatkozatot nem küldenek vissza a megadott határidőig, a visszavásárlás lehetőségét elveszítik, és a jelenleg fizetett bérleti díjuk július 1-jétől a háromszorosára emelkedik. A NET Zrt. telefonos ügyfélszolgálata a 06-1/795-5100-as számon érhető el, illetve az [email protected] e-mail-címre küldött kérdésekre is válaszolnak.

A cég emellett ügyfélszolgálatokat is működtet, ahol a kiértesített ügyfeleknek tanácsadásban, a szükséges nyilatkozatok kitöltésében és leadásában szintén segítséget nyújtanak. A békéscsabai a Kinizsi utca 11. szám alatt található, hétfőtől csütörtökig 8.30 és 16 óra között, pénteken pedig 8.30 és 14 óra között van nyitva, telefonon pedig a 30/165-4963-as telefonszámon érhető el.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában