Békéscsaba

2019.04.30. 13:45

Szakmai találkozót tartott a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

„A szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása” címmel szervezett kedden szakmai találkozót a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békéscsabán.

V. E.

Az eseményen Varga Éva, a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője köszöntötte a jelenlévőket. Beszámolójából kiderült, rendezvényüket azzal a céllal hívták életre, hogy Békés megye szociális ágazatának munkatársai szorosabbra fűzhessék ismeretségüket a hatékonyabb egyéni, illetve közös munkavégzés érdekében.

A megnyitót követően elsőként D. Nagy Anikó klinikai szakpszichológus tartott előadást „Amire érdemes odafigyelnünk” címmel, majd Bulyáki Tünde szakmafejlesztési referenst hallgathatták meg az érdeklődők a gyermekvédelmi jelzőrendszeri készenléti szolgálatról. Ezt követően Jóné Baumann Lilla fogyatékosságügyi tanácsadó (FSZK Nonprofit Kft.) prezentált az Információs és Koordinációs Pont munkájáról.

A program második felében dr. Kolysza-Tóth Annamária, a kormányhivatal szociális és gyámügyi osztályvezetője beszélt a szolgálatok és központok szerepéről a gyámhatósági eljárásban – különös tekintettel a gyermekek veszélyeztetettségének feltárására –, illetve dr. Zolnai Richárd a kormányhivatal igazságügyi osztályvezetője szólt a megelőző pártfogásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában