Gyula

2019.04.16. 14:08

Milliárdos fejlesztést tervez a Gyulai Várfürdő

Elkészült a Gyulai Várfürdő középtávú fejlesztési koncepciója. A megvalósításhoz szükséges pályázat első körén már túl is jutott a cég szakmai anyaga – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő polgármester és Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója. További kedvező elbírálás esetén megvalósulna a vízi gyerekparadicsom rekonstrukciója és bővítése, a csúszdás medence rekonstrukciója és a jelenlegi favázas épület átalakítása, a vízfelületek bővítése.

Papp Gábor

Dr. Görgényi Ernő elmondta, a Várfürdő a Magyar Turisztikai Nonprofit Zrt. és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. Kisfaludy 2030 elnevezésű kiírására nyújtotta be pályázatát. A szakmai anyagokat három körben bírálják el, az első körön már sikeresen túljutott a cég pályázata.

A képen: Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója (balról) és Dr. Görgényi Ernő polgármester

– Tizenötmillió forintból, száz százalékos támogatás mellett egy hónapon belül kell elkészülnie a fejlesztések előzetes megvalósíthatósági tanulmányainak, a projektelemek koncepcióterveinek és a költségvetésnek – tette hozzá. – A második körbe ezeket a dokumentumokat kell benyújtani. Ha azon is túl jut a Gyulai Várfürdő, akkor a kiírók 300 millió forintot és egy évet biztosítanak a kiviteli tervek elkészítésére, a szükséges engedélyeztetési eljárások lefolytatására és a részletes megvalósíthatósági tanulmányok elkészítésére. Harmadik körben már a konkrét fizikai megvalósításra lehet támogatást nyerni. A 3,2 milliárd forintos beruházássorozat így 2022 tavaszáig készülhetne el.

Kun Miklós elmondta, kedvező döntések esetén megvalósulhat a gyermekparadicsom teljes rekonstrukciója és bővítése, amelynek során megdupláznák a vízfelületet, és új élményinstallációkat alakítanának ki a spray parkban, a száraz játszótéren, a baby pancsolóban és a 8-14 évesek élménymedencéjében. Ehhez a koncepciótervek már elkészültek.

Felújítanák és bővítenék a közel húsz éves csúszdás medencét is, cserélnék a csúszdákat, korszerűsítenék a medencetestet és természetesen a parkba illó módon, trambulinnal is bővítenék a létesítményt.

A legnagyobb volumenű beruházásként a favázas épületet, a lovardát és a kupolás wellnesst összekötő épületegyüttest alakítanák át. Kiváltanák a meglévő funkciókat, a termálvíz-felületet minimum kétszeresére bővítenék, illetve kiúszó-beúszó medencéket is létesítenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában