felújítás

2019.04.04. 16:19

Megújul a gyulai Törökzugi óvoda is

Megkezdődött a gyulai Törökzugi óvoda 125 millió forintos felújítása – közölte a helyszínen megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő. A város polgármestere hangsúlyozta, oktatás-nevelési intézményeik felújítása fontos stratégiai célkitűzésük.

Papp Gábor

– Ezen a téren korábban jelentős lemaradásaink voltak, de lépésről lépésre igyekszünk a hiányosságokat pótolni – tette hozzá. Dr. Görgényi Ernő úgy vélekedett, az intézmények korszerűsítése növeli a város népesség-megtartó erejét. A szülők számára ugyanis kiemelten fontos, hogy mennyire modern iskolába, óvodába, bölcsődébe járhatnak gyermekeik.

– Emellett fontos szempont számunkra, hogy korszerű munkakörülményeket biztosítsunk a szakemberek, a dolgozók számára – ecsetelte.

A szerző felvétele

A gyulai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon 170 millió forintot nyert a Galbácskerti és a Törökzugi Óvoda felújítására, valamint a gyulavári óvoda játszóudvarának korszerűsítésére. A város a fejlesztés-sorozathoz további több mint 138 millió forint saját forrást biztosít.

Torma Béla önkormányzati képviselő, tanácsnok kifejtette, folyamatosan egyeztet a városrészen található oktatási intézmények vezetőivel az épületek állapotával kapcsolatban. Mint elmondta, több kisebb munka korában is megvalósult városi saját forrásból, valamint képviselői keretből az óvodában.

– Nyílászárókat cseréltek, sószobát alakítottak ki, az udvaron és tetőn is voltak felújítások – sorolta a képviselő, aki kitért arra, hogy a városrészen sok kisgyermekes család lakik, ezért is fontosak a beruházások.

Ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy korábban megújult a bölcsőde, illetve az Lila iskola tornaterme, valamint utóbbi intézményben belső felújítási munkák is zajlottak.

Kónya István önkormányzati képviselő, alpolgármester hangsúlyozta: több mint negyven éves óvodaépület rekonstrukciója valósulhat meg a fejlesztés eredményeként.

– Megújul az összes csoportszoba, két fejlesztőszoba, a hűtés-fűtés rendszer. Negyvenhét belső, hét külső nyílászárót cserélnek, átalakul a belső struktúra. A tornaszobához új vizesblokk és szertár is csatlakozik, s ez a helyiség olyan módon is megközelíthetővé válik, hogy az óvodába ne kelljen bemenni. A pályázaton kívüli városi saját erőből az óvodát körülölelő kerítés is megújul.

Kónya István szólt arról, hogy a későbbiekben a homlokzat felújítását és tetőszigetelést szeretnék megoldani, valamint a játszóudvar fejlesztése részeként egy műfüves kispályát is kialakítanának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában