fórum

2019.04.25. 19:44

Kkv-stratégiával is segítene a tárca

Kkv-stratégiát készít az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azért, hogy javuljon a szektor termelékenysége, hatékonysága, valamint hogy fejlődjön a pénzügyi tudatossága. A stratégia összeállítása előtt országos szakmai fórumot hirdetett az ITM és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Nagy-Laczkó Viktória

A megyeszékhelyre, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) Penza-lakótelepi székházába érkezett csütörtökön az ITM szervezésében megvalósuló országos szakmai fórum, kerekasztal-beszélgetés, melyre a megyei kis- és középvállalkozások vezetőit várták.

Fotók: Imre György

A rendezvényen Szabó Géza, a BMKIK alelnöke azt mondta, hosszú évtizedek után következhet egy olyan pillanat, amikor a rendszeresen emlegetett és mindig támogatni szándékolt kkv-szektor részére elkészülhet egy olyan stratégiai anyag, ami nemcsak a szlogenek szintjén, hanem a gyakorlatban is megérinti ezt a gazdasági régiót. Véleménye szerint mindez azért is fontos, mert a gazdaságfejlődésnek abba a szakaszába értünk, ahol minden megváltozik.

– Új helyzet alakult ki: bekövetkezett, bekövetkezik az új ipari forradalom a digitalizáció, az innovációk képében; a munkaerőpiac pálfordulatot vett; hamarosan generációváltás is lesz. Mindezekre a kkv-ék nincsenek felkészülve, felkészítve. Ezekben a kérdésekben segíthet a tervezett kormányzati stratégia – fogalmazott az alelnök.

A beszélgetést Szepesi Balázs és Szabó Géza vezette fel

Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára, a kormány 2030-ig szóló kkv-stratégiáját kidolgozó csapat vezetője kifejtette, azért indították az országos fórumot, hogy a stratégiát az érintetteket bevonva tudják elkészíteni. Mint fogalmazott, a cél egy olyan együttműködést kiépítése a vállalkozói szektorral, ami a sok egyenkénti halk hangot össze tudja állítani egy erősebbé.

Kitért arra is, hogy a kkv-szektor gazdasági átalakuláson megy keresztül, és több kihívással is szembesül. Ezért célkitűzésük, hogy egy olyan üzleti környezetet teremtsenek a szereplőknek, ami a sokszínű vállalkozói világ minden eleme, tagja számára lehetőséget ad a stabil továbblépésre, valamint, hogy a kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkező cégeknek megadjanak minden alkalmat arra, hogy ezzel élni is tudjanak.

A rendezvény a kérdéskör megvitatásával zárult, melyben a résztvevők rendkívül aktívan vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában