beruházás

2019.04.25. 17:20

Három háziorvosi rendelőt adtak át Szarvason

Csütörtökön délután átadták Szarvason a felújított orvosi rendelőket. A Széchenyi utca 2. szám alatti ingatlanban többek között három háziorvosi rendelőt és ugyanennyi adatfelvevő helyiséget alakítottak ki, valamint ehhez tartozó öltözőket, mosdókat és egy közös várótermet is létrehoztak. Mindemellett az épület teljeskörűen akadálymentesített, a tetőre pedig napelemes rendszert helyeztek.

B. A.

A beruházás közel 118 millió forintba került, ehhez 60 millió forintot nyert pályázaton a város, a fennmaradó összeget önerőből finanszírozták.

Hodálik Pál alpolgármester (balról), Dankó Béla országgyűlési képviselő,dr. Verasztó Ildikó, Babák Mihály polgármester, dr. Kovács Béla és dr. Kozma Manuela /A szerző felvétele/

Babák Mihály polgármester a csütörtöki eseményen hangsúlyozta, az önkormányzat a környezet kialakításában is jelentős szerepet vállalt, így felújították a járdát és a parkolókat is, valamint várótermi padokat és öltözőszekrényeket is vásároltak.

Dankó Béla országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az állam ez évi költségvetésében 647 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint 2010-ben, továbbá gratulált a szarvasiak beruházásaihoz, amelynek eredményeképpen uniós pályázatokból közel 18 milliárd forintot nyertek el. Hodálik Pál alpolgármester elmondta, a felújítás során a háziorvosok igényeit is felmérték, figyelembe véve az ÁNTSZ és a többi hatóság jogszabályi előírásait.

Dr. Kozma Manuela, az ingatlanban rendelő három orvos egyike elárulta, a modern épületet a betegek is szépnek találják, valamint annak elhelyezkedése praktikus is, hiszen a szomszédban található szakorvosi rendelőkbe szükség esetén gyorsabban eljutnak az ellátottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában