egyesület

2019.03.22. 14:29

Tisztújító közgyűlést tartottak a csabai városvédők

Tisztújító közgyűlést tartott a minap a megyei könyvtárban a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület, amelyen dr. Jároli József után Ugrai Gábor történelemtanárt választották meg elnöknek.

L. B.

Újraválasztották Somogyi Józsefnét és Mészáros Zsuzsannát, mint ügyvezető alelnököt és alelnököt. Az elnökség két új taggal bővült: Zahorán Hildával és Kutyej Pál Gáborral.

Ugrai Gábor elmondta: szeretnék a tagság létszámát megtartani és bővíteni, fontosnak tartaná a fiatalítást, megszólítanák mind a diákságot, mind a pedagógusok körét.

Az egyesület vezetősége döntött arról is, hogy idén milyen programokat valósítanak meg. Az általános iskolásoknak újra városismereti versenyt szerveznek; részt vesznek a hősök napján, bemutatják a Szarvasi úti sírkertben az első és második világháborús katonatemetőt a tagoknak; megkoszorúzzák Budapesten Áchim L. András szobrát, illetve terveznek egy felvidéki kirándulást is, felkeresve azokat a helyeket, ahonnan a csabai ősök 300 éve elindultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában