fejlesztés

2019.03.07. 19:06

Önerőből korszerűsítik a közvilágítást Körösladányban

Mind a bevételi, mind a kiadási oldalon egymilliárd 381 millió forintban állapította meg Körösladány önkormányzatának idei költségvetését közelmúltbeli ülésén a helyi képviselő-testület.

P. G.

Kardos Károly polgármester elmondta, a helyi iparűzési adóbevétel csökkenése miatt gazdálkodásuk kicsit szűkösebb, mint korábban. Mindez azonban a tavaly megkezdett fejlesztések kivitelezését nem befolyásolja. Bár szinte valamennyi beruházáshoz szükség van önerő társítására, gyakorlatilag annak egy része tavaly már megtörtént. Az új kerékpárút építéséhez 30 millió forint, a csapadékvíz-elvezetéshez és belvíz-biztonság erősítéséhez 20 millió forint saját erőt kell biztosítani.

Teljesen önerőből megvalósítják a közvilágítás korszerűsítését a városban. Ezzel kapcsolatban a polgármester kifejtette, a település több részén sok helyen csak minden második oszlopon van világítótest.

– A fejlesztés így nem elsősorban az energia-megtakarítást, hanem sokkal inkább a hatékonyság erősítését szolgálja. Gyakorlatilag az állami utak környezetének kivételével mindenütt van szükség kisebb vagy nagyobb korrekcióra – fogalmazott a polgármester. – A változtatás után az új ledes közvilágítás a jelenlegi fényteljesítményének minimum a másfélszeresét fogja tudni a jelenlegi fogyasztás mellett.

Járdaépítésre is lehetőség nyílik majd idén Körösladányban, amire az önkormányzat 15 millió forintot nyert el. A forrást a város ugyanekkora saját forrással egészíti ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában