sajtótájékoztató

2019.03.11. 19:50

Munkásszállót építenének Csabán

Lehetőségként szóba került a békéscsabai városi közgyűlés legutóbbi ülésén, hogy egy 100 férőhelyes munkásszálló építésére adhat be pályázatot az önkormányzat – ismertette Szarvas Péter polgármester és a Fidesz-frakció nevében dr. Ferenczi Attila tanácsnok sajtótájékoztatókon.

L. B.

A megyeszékhely képviselő-testülete elé került előterjesztésben azt írták: az elképzelések szerint Jaminában, a Mazán László utcában építenének munkásszállót, a beruházás 363 millió forintot tenne ki. A fejlesztés csak egy részére igényelhető támogatás, a többi részét a városnak kellene állnia, sőt, a létesítményt be is kellene rendezni.

A városvezető elmondta: most a Linamar Hungary Zrt.-vel tárgyalnak, az egyeztetéseken az kerül előtérbe, hogy az egyszeri költségekből ki mennyit biztosítson, illetve fontos kérdés az üzemeltetés is, mivel csak önkormányzati cég lehet üzemeltető. Nagy Ferenc alpolgármester a sajtótájékoztatón hozzátette: a tárgyalási folyamatba még más vállalkozások is beszállhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában