helyi termelők

2019.03.14. 20:00

Megújult és kibővült a csabai Ligeti Vásár

A közelmúltban nyitotta meg kapuit a megújult Ligeti Vásár a Körösök Völgye Látogatóközpontban.

B. A.

dav

A vásáron számos helyi termelő és kézműves várta a vendégeket, akik így a vásárlás mellett megismerkedhettek a békéscsabai, a gyulai és a körösszögi értéktárral, valamint kipróbálhatták azt is, hogyan kell lakodalmi perecet és rostélyos kalácsot készíteni, amelyet természetesen helyben meg is lehetett kóstolni. A Bábgyalogló Művészfalu képviselői kézműves-foglalkozásokat tartottak a gyerekek számára, akik Debreczeni-Kis Helga és Raffai Boróka népzenei bemutatóját is meghallgathatták.

Számos közösség is bemutatkozott /Beküldött fotó/

– A Ligeti Vásár mellett bemutatkozott a Körösök Völgye Élménymagazin legújabb lapszáma is. A magazin hamarosan nemcsak papír, de online módon is elérhető lesz mindenki számára – tudatta lapunkkal Pócsai Marianna, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkatársa. – A lap egy részében igyekszünk olyan közösségeket bemutatni, amelyek a natúrpark területén és annak térségében működnek. Ezek a közösségek vállalták, hogy ne csak papír alapon legyenek jelen, hanem ténylegesen is találkozhassanak velük az érdeklődők. A mostani alkalommal a Bábgyalogló Művészfalu tagjai vállalták a nyilvános szereplést, ők kézműves-foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek. Emellett a körösszögi értéktár kiállítása kapcsán a békésszentandrásiak régi lakodalmas süteményeket sütöttek a helyszínen. Valamint az első lapban a gyulai és a békéscsabai értéktár mutatkozott be, így az ő tevékenységeiket is meg lehetett tekinteni a szombati napon – fogalmazott Pócsi Gabriella.

Hozzátette, a megújulással az a céljuk, hogy a látogatók a vásárlás mellett egy összetett program lehetőségével ki tudjanak kapcsolódni. A Ligeti Vásárt minden hónap első szombatján rendezik majd meg, a legközelebbi alkalom április 6-án lesz, amelynek témája a kertészkedés. Ezzel kapcsolatban Pócsi Gabriella elárulta, egy közösségi kertet is szeretnének létrehozni, ahol a látogatóközpont, egy másik kiadványához kapcsolódóan a gyerekeknek tervez különböző, izgalmas feladatokkal tarkított interaktív játékos vetélkedőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában