Szarvas

2019.03.15. 19:45

Megnyitotta kapuit a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

Megnyitotta kapuit a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark pénteken, amikor végre fény derülhetett arra is, milyen állatok lesznek az Anna-liget legújabb lakói.

B. A.

Körömi Krisztina az állatpark vezetője elmondta, tanösvényük tíz új, interaktív elemmel bővült, köztük például egy természetismereti napórával, amely nemcsak az időt méri, de az adott napszakban megfigyelhető természeti jelenségeket is megmutatja.

Beküldött felvételek

Egy óriási madárodú is került a ligetbe, amely részben esőbeállóként funkcionál, de számos izgalmas elemmel is felszerelték, így azt is megtudhatjuk, mit kell tennünk, ha madárfiókát vagy sérült madarat találunk.

A nyitás napjára odasereglett mintegy 400 fős látogató megcsodálhatta az öt új récefaj vízre vonulását is. A többek között nyílfarkú-, vagy üstökös récékből ezentúl egy-egy pár figyelhető meg az állatparkban, amelyeket szabad környezetükben csupán csak vonuláskor lehetne szemügyre venni.

– A fő újdonságunk pedig az az éjszakai kóborló, amely mostanság egyre többször megjelenik a Körös-Maros Nemzeti Park területén. A hozzánk került uráli bagoly egy mentésből származik, emberi kéz által nevelkedett, így a gyönyörű madár nagy nyugalommal tűri a közvetlen szemlélőket – árulta el Körömi Krisztina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában