ünnepélyes átadó

2019.03.13. 13:55

Jövő héttől fogadja a betegeket a szabadkígyósi rendelő

Hivatalosan is átadták az új háziorvosi rendelőt szerdán Szabadkígyóson, az Iskola utcában.

Nagy-Laczkó Viktória

Fotó: Imre György

A 60 millió forintból épült ingatlanban két orvosi rendelőt, egy a fertőző betegek elkülönítésére szolgáló helyiséget, mosdókat, öltözőket alakítottak ki a TOP-os forrásból. A két háziorvos, dr. Berczi István és dr. Gurbity Gábor hétfőtől már az új helyszínen fogadják a betegeket.

Fotók: Imre György

Balogh József polgármester a szalagátvágással egybekötött eseményen elmondta, az átadott építmény az első olyan épület Szabadkígyóson, amely kimondottan háziorvosi rendelőnek épült.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hangsúlyozta, ahhoz, hogy egy település lakosságszáma gyarapodjon szükséges az alapszolgáltatás megléte, és az egészségügyi szolgáltatás perdöntő ebben a kérdésben.

A program végén a polgármester bemutatta a parlamenttől március elején kapott „Energetikai Önkormányzat” tanúsítványt, melyet a község az elmúlt években elvégzett, az önkormányzati épületeket (óvoda, iskola, bölcsőde, régi orvosi rendelő, polgármesteri hivatal, művelődési ház) érintő energetikai korszerűsítések miatt érdemelt ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában