fejlesztések

2019.03.11. 10:26

Felújítanák, átalakítanák a sarkadi Béke sétányt

Fut Sarkadon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében egy 250 millió forintos projekt, a pénzből infrastrukturális fejlesztések valósulhatnak meg, valamint programok szervezhetők.

L. B.

Sarkad polgármestere, dr. Mokán István elmondta, hogy a forrást már megnyerte a város. Most helyi szinten jelennek meg a pályázati kiírások, amiket helyben bírálnak el, de a nyertesek a Pénzügyminisztériummal kötnek szerződést.

A városvezető ismertette, a Pelikán vadásztársaság a Sarkadkeresztúri utcában természetjáró közösségi házat alakítana ki, a Békés-Bihar Kistérség Fejlesztő Egyesület korszerűsítené a székházát, a helyi ipartestület ugyancsak a székházának megújítását tervezi.

A tervezett beruházások a Béke sétányt is érintenék /A szerző felvétele/

Az önkormányzat felújítaná, rehabilitálná a Béke sétányt. Úgy alakítanák át, hogy legyen lehetőség apróbb terek életre hívására, ahová akár műalkotásokat, akár padokat, biciklitárolókat, kukákat helyezhetnek el. Egy játszóteret is kialakítanának, a jelenlegi tervek szerint a Kinizsi-sporttelepen.

– Az infrastrukturális fejlesztések mellett kulturális, sport- és közösségépítő programok valósulhatnak meg, mindezek többtucatnyi civil szervezetnek nyújtanak lehetőséget – folytatta dr. Mokán István.

Sarkad idén ünnepli annak 30. évfordulóját, hogy ismét várossá nyilvánították. Nagyszabású, háromnapos rendezvénysorozatban gondolkodnak. Augusztus 18-án, 19-én és 20-án az Éden-tavaknál és a vásártérnél változatos programot kínálnának a helyieknek, a településre érkezőknek. Ekkor rendeznék meg a megyei vadász- és horgásznapot is. A rendezvénysorozat megvalósítására Sarkad 10 millió forintos támogatást igényel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában