Teremts Esélyt Program

2019.03.06. 16:07

Fecskelakásokat adtak át Dévaványán

Március elsején megkapták az első lakók a fecskelakások kulcsait.

Balázs Anett

A „Teremts Esélyt Program – Dévaványa” pályázat során 2 kis lakást újítottak fel a Széchenyi úton, ahol a fiatal párok, családok 24 hónapig lakhatnak térítésmentesen – tájékoztatta hírportálunkat Valánszki Róbert polgármester.

– Bár kívülről a felújítás nem látványos, belülről annál nagyobb a változás. A lakások nyílászáróit kicseréltük, a fűtési rendszerek teljesen megújultak, a szobák beton padlói új, laminált parkettát kaptak, valamint a fürdőszoba, a konyha és a közlekedők új, modern burkolatokkal váltak szebbé. A lakásokat új konyhabútorokkal, hűtőkkel, tűzhelyekkel, és mikrohullámú sütőkkel szereltük fel. A szobák szekrényekkel, ágyakkal, íróasztalokkal berendezettek, melyhez laptop és internetelérés is jár – tudtuk meg Valánszki Róberttől.

Hozzátette, az EFOP-os pályázat ezen elemének célja a helyi fiatalok egzisztenciateremtésének támogatása, az önálló lábra állás segítése. Ezzel azonban még nincs vége a projektnek, hamarosan újabb két lakást is átadnak az Árpád úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában