halak napja

2019.03.25. 19:08

A gyerekek csaknem megtöltötték a mozitermet

A halak napjához kapcsolódva Szendőfi Balázs halkutató, filmes és zeneszerző Hegyek-völgyek halai című díjnyertes természetfilmjének megtekintésére invitálta a békéscsabai iskolás csoportokat a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a Center Moziba.

P. G.

A termet csaknem megtöltötték meg a gyerekek, akik pedagógusaik kíséretében érkeztek a filmvetítésre. A mozi felvezetőjeként a halak napja kapcsán dr. Hunya Miklós, a KHESZ elnöke a vizek, vízpartok egészséges környezeti állapotainak fontosságát emelte ki.

A program jó hangulatban telt /Beküldött fotó/

Nemes Attila, KHESZ ügyvezető igazgatója a halas- és filmes szakmai körökben is nagy elismertségre találó alkotást mutatta be. Mint mondta, a film a Tátra vizeinek gazdag élővilágát és az azt fenyegető globális, illetőleg helyi jelenségeket szemlélteti, amelyben a hegyi folyók természetes halközösségei mellett a tájidegen fajok, a vízierőművek, a klímaváltozás, valamint az ezek hatásait vizsgáló halkutatók munkája szolgálnak fő témául. Szendőfi Balázs filmjét olyan víz alatti felvételek is gazdagítják, amelyekkel leginkább csak a szakma nemzetközi nívójában találkozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában