nagyadózók

2019.02.25. 12:14

Ünnepségen köszöntötték a vállalkozókat Szeghalmon

A település nagyadózóit köszöntötték nemrég a polgármesteri hivatalban. A ünnepélyes eseményen Macsári József polgármester ismertette, az elmúlt évi befizetett adóbevételeket mire használta fel a város.

N.-L. V.

– A teljes költségvetésünk több mint 26 százalékát teszik ki a beruházások és a felújítások, amiből egy jó rész saját forrásból, vagyis a befizetett adóforintokból valósult meg. Így az Ady úti konyha teljes felújítása, amely 56 millió forintba került. Ehhez 35 százalékos önrészt kellett biztosítani. Felújítottunk két utcát aszfaltburkolattal teljesen saját bevételből. Ennek költsége mintegy 40 millió forint volt. Ezen felül az általános iskola alsó tagozatos telephelyén 1-2. emeleti tantermi ablakokat cseréltünk az elmúlt évben – emelte ki a polgármester.

Macsári József az adóbevételekből végrehajtott beruházásokról számolt be az adózóknak /Beküldött fotó/

Mindemellett pályázati forrásból több utat és kerékpárutat építettek, új játszóteret és kondiparkot létesítettek a városban. Az elmúlt esztendőben továbbá Szeghalom sportját és civil szervezeteket is támogatták, több mint 22,8 millió forinttal. A szociális jellegű kiadások közelítették a 18 millió forintot.

– Több olyan szociális jellegű támogatás volt, ahol a legrászorultabbakat külön támogattuk. Így például 500 családnak 4 darab tyúkot adtunk ünnepek előtt. Települési és rendkívüli települési támogatást több mint 270 családnak folyósítottunk. Fűtési, pénzbeli támogatást 53 családnak biztosítottunk. Természetbenit (fát) pedig közel 50 családnak adtunk ki az elmúlt évben. Hatvanöt év felettieknek karácsony előtt 5 ezer forintos támogatást adtunk, ez 1631 főt érintett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában